Ilex Crenata Caroline Upright

De Ilex Crenata Caroline Upright ofwel de Japanse hulst heeft van nature een smalle en compact opgaande vorm. Het is een winterharde plant die groen blijft en ook nog eens bestand is tegen de buxusmot en buxusrups.

De Ilex Crenata Caroline Upright is een perfecte vervanger voor de buxushaag. Is je buxushaag bijvoorbeeld geïnfecteerd met de buxusmot of buxusrups en wil je deze laten vervangen? De Ilex Crenata Caroline Upright heeft bladeren die erg lijken op de blaadjes van de buxus. De Ilex Crenata Caroline Upright heeft namelijk ook ovale en gladde bladeren.

Tips bij het planten van de Ilex Crenata Caroline Upright:

De beste tijd om de Ilex Crenata Caroline Upright te planten is tussen september en mei. Doe dit alleen niet wanneer het vriest. De wortels hebben tijd nodig om zich te kunnen vestigen in de grond voor de volgende koude periode eraan komt.

Daarnaast is het verstandig om kalkrijke grond te vermijden. De Ilex Crenata Caroline Upright houdt hier niet van. Zorg dat je deze plant in zure grond plant. Dit kan je meten met een pH test kit. Wanneer je een niet zure grond heb kan je dit aanmaken met speciale grond. Zorg er ook voor dat de grond licht vochtig is.

In droge en warme periodes moet je de plant twee keer per week goed water geven, maar hij mag niet teveel water krijgen. Een te natte bodem zorgt ervoor dat de wortels gaan rotten.

Plant de Ilex Crenata Caroline Upright om de zpm pf om de halfschaduw. Deze haagsoort staat graag met zijn gezicht in de zon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *