Welke tuinmeubelen kun je het beste kopen?

Of je nu een kleine tuin of een groot terras hebt, tuinmeubelen zijn essentieel om er het meeste uit te halen. Er zijn echter zo veel verschillende opties dat het lastig kan zijn om te bepalen welke tuinmeubelen het beste bij jouw situatie passen. In dit artikel gaan we daarom dieper in op de verschillende soorten tuinmeubelen en wat er allemaal bij komt kijken bij het maken van de juiste keuze.

Wat zijn de verschillende soorten tuinmeubelen?

Wanneer je aan het nadenken bent over welke tuinmeubelen je wilt aanschaffen, is het belangrijk om te weten wat de verschillende soorten zijn. Er zijn veel verschillende soorten tuinmeubelen op de markt, dus het kan makkelijk zijn om door de bomen het bos niet meer te zien. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten tuinmeubelen die je kunt kopen:

-Tafels: er zijn tafels in allerlei verschillende maten, vormen en stijlen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ronde of ovale tafel, een tafel met uitschuifbare bladen of eentje met ingebouwde bloembakken.

-Stoelen: net als bij tafels, zijn er stoeles in allerlei verschillende maten, vormen en stijlen verkrijgbaar.

Welke materialen worden gebruikt voor tuinmeubelen?

In de meeste tuinmeubelen wordt hout gebruikt. Dit kan verschillende soorten hout zijn, zoals teak, eucalyptus of acacia. Het voordeel van hout is dat het relatief goedkoop is en makkelijk in onderhoud. Daarnaast geeft het je tuin een natuurlijke uitstraling. Een nadeel van hout is dat het snel kan verkleuren door zonlicht en vochtigheid. Ook kan hout gaan rotten als het niet goed onderhouden wordt.

Steen is een ander materiaal dat vaak wordt gebruikt voor tuinmeubelen. De meest voorkomende materialen zijn graniet, terrazzo en composietsteen. Steen is duurzaam en krasbestendig, waardoor het langer meegaat dan bijvoorbeeld hout of plastic tuinmeubelen. Ook vereist steen minder onderhoud dan bijvoorbeeld textiel of wicker tuinmeubelen. Echter, steengoed is wel heel erg zwaar, wat het lastig om te verplaatsen maakt.

Tenslotte zijn er materialen zoals kunststof, aluminium of textiel dat ook voor tuinmeubelen kan worden gebruikt. Kunststof is een goedkope optie als je op zoek bent naar budgetvriendelijke meubels. Het is licht in gewicht en vereist weinig onderhoud. Aluminium en textiel tuinmeubelen zijn ook populair omdat ze sterk, duurzaam en makkelijk schoon te houden zijn. Echter, beide materialen kunnen wel sneller verkleuren in de felle zon.

Bron: https://www.tuinmeubelen.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *